lauantai 16. kesäkuuta 2012

European tour käynnissä!





 Terveisiä Prahasta! Meidän matka tänne on sujunut ihan odotetulla tavalla. Turusta aivan kirjaimellisesti viime tipalla noustiin laivaan ja seilattiin Tukholmaan. Ensimmäinen yö oltiin Bredäng campingissa, joka oli todella hiljainen aikaisempiin kertoihin verrattuna. Seuraava päivä vietettiin hyvin tiiviisti aamusta iltaan autossa, matkaa Trelleborgiin kertyi yli 600 kilometriä. Mutta siinäpä oli viehättävä pikkukaupunki! Katujen varsilla kasvoi palmuja ja merenrantaan oli muutama askel. Linda kävi jopa uimassa ja väitti vettä lämpimäksi.




 Iltapalaa haettiin Ruotsissa kumpanakin iltana miun suosikkikaupasta, Maxi Icasta. Voisin ylistää sen valikoimia loputtomasti. Uusi vaunu on toiminut käytössä hienosti, tilaa on enemmän kuin meidän vanhassa SMVssä. Kaappitilaa voisin kyllä ottaa hieman lisää, kun ei tänne kuukauden kamojen lisäksi oikein meinaa mahtua ostoksia :D

 Saksan puolelle päästiin laivalla Trelleborgista Sassnitziin. Ajeltiin pienemmällä tiellä moottoritien viertä ja maaseudulla näki kauniita unikkopeltoja, loputtomasti viljelyspeltoa ja hurmaavia puiden varjostamia teitä.


 Näissä kahden viimeisen kuvan maisemissa ajeltiin tänään Tsekin puolella. Kivuttiin yhä ylemmäs ja tultiin loputtomiin alas mäkeä. Vuoristoiset maisemat yllättivät ja niiden välissä alhaalla oli kyliä järven rannalla. Aamulla Berliinistä lähtiessä satoi vettä ja mitä kauemmas tultiin, sen kuumempi oli. Lähellä Prahaa oli tien varressa lämpömittari, joka näytti 33 astetta lämmintä. Hiki virtasi ja juominen kelpasi!



Ollaan nyt kolme yötä tässä Praha 7:n alueella pienellä leirintäalueella ja täällä pääsee vihdoin käyttämään nettiäkin. Yritän huomenna saada hitaalla yhteydellä ladattua lisää kuvia ja kerron enemmän Berliinistä. Erikseen täytyy tehdä herkkupostaus, sillä kaikenlaista ollaan taas päästy maistelemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti