maanantai 18. kesäkuuta 2012

Berliini, 2. ja 3. päivä

Toisena päivänä ajeltiin taas autolla tienvarteen ja sieltä junalla keskustaan. Halusin nähdä Brandenburger Torin, joka usein symboloi Berliiniä. Ei se ainakaan päiväsaikaan niin kummoinen ollut. Juutalaisten muistomerkki kivipaasineen oli vaikuttavampi. Ensi näkemältä kivien korkeuseroa ei huomannut, mutta kun käveli eteenpäin, niin huomasi kuinka kuoppa laskeutui keskustaa kohti ja kivet pysyivät samankorkuisina.

Brandenburger Torilta alkoi tämän reissun pakkomielle Starbucksin frappucinoihin. Ne on jumalaisia ja niin kylmiä. Berliinissä sai kookos-suklaata, joka on ollut ihan paras maistamistani. Elän toivossa, että matkan varrelta löytyy vielä Starbuckseja :)

Käveltiin hyvän matkaa tv-tornille, jossa pääsee ihailemaan maisemia 203 metrin korkeudesta. Sen jälkeen iskikin kova nälkä, joka oltiin sunniteltu hoitavamme pois alta Tiki heart cafessa. Junalla siis Kreuzbergiin, jossa liityimme suomalaiseen seuraan, kun Timppa oli tullut samaan aikaan kaupunkiin Saaran luo. Suurin osa meidän perheestä söi jälleen kerran hampurilaisia, minä ja Tuukka otettiin pastaa.

Ruokailun ja lepohetken jälkeen jaksoi taas kävellä ja suuntana oli East side gallery. Reilun kilometrin pätkällä muuria on ympäri maailmaa olevien taiteilijoiden maalauksia. Alkuperäiset on tehty 1990, jonka jälkeen niitä on uusittu vuonna 2000 ja sitä myöhemmin. Onneksi muurin lopussa olevalta asemalta pääsi suoraan takaisin Wannseehen ja takaisin leirintäalueelle lepäilemään.
















Kolmannelle päivälle meillä ei ollut enää suuria suunnitelmia. Minä bongasin matkalukemiseksi ostetusta 101 ideaa-lehdestä käsityökaupan osoitteen Kollwitzstrassella ja sinne suunnattiin omalla autolla. Varmasti yksi viehättävimpiä katuja, joilla olen hetkeen tepastellut. Twinkle twinklen (sisustus/käsityökauppa) vieressä oli naistenvaatekauppa, jonka rekeissä näytti olevan iloista ja yksilöllistä muotia. Kadun päässä oli Berliinin suurin luomukauppa, meikäläisen taivas! Mummolassa odottava Martti-koira saa tuliaisiksi luomuruokaa. Limsat ollaan jo juotu janoomme. Ja kun kadun varressa oli kyltti, jossa mainostettiin bubble tea:ta, niin olihan siihen haksahdettava. Kerron sitten herkkupostauksessa lisää tästä ihmejuomasta.

Timppa ja Saara vihjasivat meille, että Berliinissä on koko viikonlopun kestävä Heartbreaker-tapahtuma Columbiahallissa. Sinne siis! Perjantaina meno oli vielä varsin rauhallista, paikalla oli lähinnä järjestäjiä, mutta illalla olisi ollut bändejä ja lisää burlesque-esityksiä. Me ehdittiin nähdä ainoastaan yksi. Levymyyntiä oli harmittavan vähän, vaatteita ja tatskaajia sitäkin enemmän.

Lopuksi käytiin vielä katsomassa Gropius Passagen, jonkun lähteen mukaan yksi kaupungin suurimpia ostoskeskuksia. Ideaparkin jälkeen ei kovin vakuuttanut, mutta muutama hyvä vaatekauppa siellä oli. C&A osoittautui Primark-fanaatikolle sopivaksi paikaksi. Hinnat oli kohtuulliset ja valikoima mieluinen. Pari paitaa tuli hankittua itselle.

Säät oli koko ajan sopivan lämpimät, mutta viimeisenä yönä ja vielä aamullakin satoi vettä. Niinpä olikin kiva lähteä jatkamaan matkaa kohti Prahan helteitä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti