maanantai 23. heinäkuuta 2012

Turvallisesti matkalla

Viimeiset matkajutut odottaa vielä tuloaan, koska meidän talo oli mennyt kaupaksi reissun aikana ja me jouduttiin pikaisella aikataululla etsimään uusi koti ja muuttamaan. Ensi viikko menee vielä näissä muuton merkeissä, sitten on toivoa ehtiä tehdä muutakin.

Halusin kuitenkin muutaman sanan tulla kirjoittamaan turvallisuudesta, kun luin eilen tutun fb-päivityksestä, että heillä oli Virossa auto varastettu, mutta onneksi rosvon matka oli loppunut lyhyeen ja auto oli saatu toimivana, muutamalla lommolla varustettuna ja omaisuus tallessa takaisin. Tarkempia yksityiskohtia ei tarina kerro.

Tärkein vinkki on se, että majoitut hyvillä leirintäalueilla, joissa portit on suljettu yöksi. Näin auto ei ainakaan nukkuessasi katoa.

Yhtä tärkeää on se, että autosta poistuessasi et jätä mitään arvokasta tavaraa autoon. Itse tehtiin kyllä joskus niin, että laitettiin navigaattori hanskalokeroon, mutta fiksu turvaa senkin ja ottaa mukaan. Ei kasseja, eikä mitään muutakaan autoon, jos jätät sen jonnekin tienvarteen, kaupan pihaan tms parkkiin. Näin rosvot eivät kiinnostu autostasi.

Silloin kun jätettiin auto koko päiväksi jonnekin parkkiin, rattiin laitettiin rattilukko. Ja itsestäänselväähän on, että ikkunat on kiinni ja ovet lukossa.

Ja mikäli suuntaat Latviaan, niin älä lähde Honda CRV-autolla :D

2 kommenttia:

  1. Heips!
    Googlen avulla tänne löysin, kun asuntovaunun hakusanaksi pistin. Itelläni on sellanen ja kiinnostaa... Palaan paremmalla ajalla lukemaan kunnolla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa :) Täällä ollaan edelleen muuton keskellä, mutta muutama juttu kesän vaunuiluista on vielä tulossa!

      Poista