sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Miniatur Wunderlandin lumoissa Hampurissa

Hollannista siirryttiin takaisin Saksan puolelle, suuntana Hampuri. Matkalle sattui reissun toinen ongelma auton kanssa. Oltiin enää muutaman kymmenen kilometrin päässä leirintäalueesta, kun lämmöt alkoivat nousta, eikä lataus toiminut. Tuulettajan hihna oli mennyt poikki! Pysähdyimme moottoritien varteen kaivelemaan sukkahousuja vaunusta, että päästään taas eteenpäin. Lähellä olleessa kylässä oli onneksi varaosaliike, josta löytyi uusi hihna ja matka jatkui.


Seuraavat kaksi yötä olimme Dragen kylässä, Stover Strandin leirintäalueella. Siellä oli iso alue pieniä mökkejä ja vaunut omallla alueellaan vierivieressä. Tai no, meille vain sattui naapurit, joista kumpikin oli laittanut vaununsa oman pläntin rajalle tai hieman sen yli.

Tällä leirintäalueella onnistuin mokaamaan suihkupolettieni kanssa niin, että jouduin juoksemaan shampoot päässä etsimässä lavuaaria, jossa huuhdella pääni. Laitteeseen kun olisi pitänyt laittaa poletti kerrallaan aina ajan loppuessa, eikä valmiiksi useampaa.



















 Hampuri oli päässyt listalle sen takia, että mies halusi ehdottomasti päästä ihastelemaan maailman suurinta pienoismallimaailmaa. Ja siinä riitti katsomista! Valitettavasti moni muukin halusi samaan aikaan nähdä tämän kohteen ja kyynärpäätaktiikka oli tarpeen. Eräs papparainen päätti riehua oikein kunnolla nyrkkiensä kanssa, kun lapsi vahingossa häntä tönäisi kevyesti. Varokaa saksalaisia pappoja!

Miniatur Wunderland on siis pienoismallimaailma, joka on yli 4000 neliön kokoinen, monessa tasossa oleva, mieletön rakentelun taidonnäyte. Eri maista on tehty pienoismaailmoja, joissa osittain liikkuu 200000 ihmistä, 820 junaa, 4000 autoa ja laivaa ja jossa on yli 300 000 valoa. Päivänajat ja valaistus vaihtelevat, joten näkymätkin muuttuvat. Nettisivulta löytyy lisätietoa paikasta ja youtubesta voi katsella videoita. Jaan tässä nyt vain muutamia ottamiani kuvia.



Saatiin tuolla kulumaan noin neljä tuntia aikaa. Muuta "pakollista" nähtävää meillä ei ollut, vaan lähdettiin kuljeskelemaan lähistöllä. Reitille sattui St. Michaelisin kirkko, jonka tornista pääsee katsomaan Hampuria korkealta. Satamassa oli niin ikään yksi maamerkeistä, Rickmer Rickmers-laiva, joka jäi sisältä tutustumatta. Matkaväsymys painoi jo, joten suuntasimme takaisin leirintäalueelle junalla.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti