lauantai 7. heinäkuuta 2012

Herkkuja monenmoisia

Ennen reissua ostettu miniuuni on ollut todellakin hankkimisen arvoinen. Siinä on paistunut pakastepizzat, mozzarellatikut, nuggetit, nakit ja lasagne. Päällä olevilla keittolevyillä on tehty nuudelit ja hernekeitot. Silloin kun Oula oli vielä vauva ja piti lämmittää maitoa ja purkkiruokia, oli mikro paljon kätevämpi, mutta nyt uunista on ollut suurempi hyöty. Viisihenkisellä perheellä ei olisi varaakaan syödä joka päivä ravintolassa, joten kokkailu vaunussa on hyvä tapa säästää rahaa muuhun. Paikallisissa kaupoissa näkee myös mielenkiintoisia juttuja siitä mitä missäkin maassa syödään ja pääsee kokeilemaan uusia makuja. Yritetään aina maistaa sellaisia tuotteita, joita ei Suomesta saa. Ja hyvin usein niitä tulee myös tuliaisina kotiinkin.

Vaunukokkailusta huolimatta ehdittiin käydä ihan riittävän monta kertaa Mäkissä ja Burger Kingillä ja syötiin hampurilaisia parissa muussakin paikassa. Saksassa kokeiltiin kerran sitä kuuluisaa Döner kebabia. Aivan erilaista kuin Suomessa! Paljon mausteisempaa ja aika suolaista. Leipä oli vähän erilainen myös, rapeampi ja tosi hyvänmakuinen. Siinä kojussa missä käytiin, ei myyjä osannut ollenkaan englantia, mutta onneksi meikäläinen osaa numerot ja muutaman sanan saksaa, niin saatiin tilaus sujuvasti hoidettua.
Kuplatee (bubble tea) on mainosten mukaan uutuusjuttu Saksassa, joten pakkohan sitä oli maistaa. Me käytiin nauttimassa testijuoma Berliinissä kahvilassa, mutta varsinkin Mäkkärit mainosti sitä ympäri maata. Teelaatuja on erilaisia, samoin kuplia. Otin hedelmäteen makeana ja se maistui mehulta. Kuplat on pieniä, ”pehmeäkuorisia” palloja, joissa on litkua sisällä. Maistamani olivat jogurttipalloja, mutta ei ne maistunut juuri miltään. Sitten niitä imetään pillistä ja totta kai ne välillä hujahtaa vauhdilla suoraan nieluun. Ei tarvitse maistaa toista kertaa, kiitos.
Iltapalalla vaunussa

Mansikka-lakritsivissyä Ruotsista


Juusto-pekonihampurilainen, Route 66-diner Berliini

Evästystä Saksassa


Suklaa-kookosfrappucino Berliinin Starbucksissa

Pestopasta, Tiki heart cafe Berliini

Hampurilainen, Tiki heart cafe Berliini

Frozen yoghurt ja bubble tea, Berliini

Prinsessajogurttia Prahasta

Sormiruokaa Ceske Budejovicessa

Hello Kitty-limsaa Tsekki

Kinuskimunkit, Tsekki

Spongebob-kaakao, Saksa

Se väärä annos




Kookos-limevissy, Saksa


Cupcaket, Hollanti




1 kommentti: