tiistai 2. helmikuuta 2010

Nähtävyyksiä Lontoossa

Enää pari viikkoa Lontoon matkaan! Tein listan nähtävyyksistä, joissa haluaisin käydä. Jotain saattaa toki jäädä välistä, kun mennään sen mukaan mitä jaksetaan. Mies ei ole kovinkaan kiinnostunut taiteesta, joten kaikki hienot taidemuseot jää näkemättä. Yritän jossain välissä ehtiä listata kiinnostavat kaupatkin.

British Museum

"British Museum Lontoossa on Yhdistyneen kuningaskunnan ja koko maailman suurimpia ja merkittävimpiä ihmiskunnan historian ja kulttuurin museoita. Museo perustettiin vuonna 1753 pitkälti lääkäri ja tiedemies Sir Hans Sloanen kokoelmien pohjalle. Museo avattiin 15. tammikuuta 1759 Montagu Housessa, Bloomsburyssä, nykyisen museorakennuksen paikalla.

Museossa on yli seitsemän miljoonaa erilaista esinettä, jotka havainnollistavat kulttuurin kehitystä alkuajoista nykyaikaan. Monet esineistä on säilötty maan alle tilan puutteen vuoksi.

Museon sisäänpääsystä ei veloiteta maksua. Museo on auki joka päivä aamu kymmenestä puoli kuuteen illalla. Museossa on myös ravintola, kahvila, ja kolme matkamuistomyymälää."

London Eye

"British Airways London Eye (vapaasti suomennettuna Lontoon silmä), joka tunnetaan myös nimellä Millennium Wheel, on Lontoossa sijaitseva, vuonna 1999 avattu 135 metriä korkea ja maailman kolmanneksi korkein maailmanpyörä, Singapore Flyerin (165 m) ja The Star of Nanchangin (Kiina, 160 m), jälkeen. London Eye sijaitsee Thames-joen rannalla ja sen ylhäältä näkee koko Lontoon kaupungin."

Natural History Museum

"Natural History Museum on yksi kolmesta suuresta museosta Exhibition Roadin varrella Etelä-Kensingtonissa Lontoossa. Kaksi muuta ovat Science Museum ja Victoria and Albert Museum. Pääsisäänkäynti on Cromwell Roadilla. Museo avattiin vuonna 1756, nykyisellä paikallaan se on ollut vuodesta 1881. Museossa on noin 70 miljoonaa kappaletta erilaisia tavaroita kokoelmissa elämän ja tieteen aihepiireistä. Pääkokoelmia on viisi: kasvitiede, hyönteistiede, geologia, paleontologia sekä eläintiede. Museossa on myös villieläinpuutarha sisältäen alkuperäisiä eläin- ja kasvilajistoja."

Westminster Abbey

"Westminster Abbey on goottilaistyylinen kirkko Westminsterissä, Lontoossa. Se on toiminut perinteisenä Englannin kuninkaallisten kruunajaisten ja hautajaisten paikkana. Kirkon 900-vuotisjuhlia vietettiin 28. joulukuuta 1965."

Lainaukset Wikipediasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti