torstai 27. kesäkuuta 2013

On the road again!


Tällä kertaa matkaan lähdettiin Naantalista Finnlinesin laivalla. Vertailin hintoja ja edelleen Viking Line on hinnoissaan kyllä hyvin mukana kilpailussa, mutta lyhyemmän matka-ajan ja hintaan kuuluvien ruokailujen vuoksi päätös kallistui Finnlinesin puoleen.


Laivallahan ei ole mitään ihmeellisiä palveluita, pieni kauppa on auki muutaman lyhyen pätkän matkan aikana ja kahvia sekä mehua voi hakea ilmaiseksi ruokailujen välissäkin, mutta meille ne riittivät mainiosti. Oli todella rauhallista ja noutopöydän ruuat olivat hyviä!



Vähän hullulla aikataululla paineltiin yötä myöten Trelleborgiin reilut 700 kilometriä, mutta kun halvat lauttamatkat olivat vain tietyillä lähdöillä, niin niihin oli ehdittävä. Ehdittiin pitää pari taukoa kuitenkin, ensin Maxi ICAssa ja toinen vähän ennen Jönköpingiä Brahehusin raunioilla.



Kun päästiin Trelleborgin satamaan, katsottiin missä rekkakuskit yöpyy ja auto parkkiin. Taunuksesta kaadettiin takapenkki ja levitettiin patja sinne. Hyvin nukutti sen nelisen tuntia, mitä ehdittiin silmiä ummistaa. Lounaaksi pastasalaatti ja muita eväitä ICAsta vielä mukaan ja taas laivaan. Nils Holgerssonilla seilattiin kohti Travemundea, josta oli parinkymmenen kilometrin matka Lyypekkiin ja meidän ensimmäiseen majapaikkaan.



Booking.comista löysin todella hyvät arvostelut saaneen Haus Jessopin, joka on yhden perheen omistama ”hotelli”. Meillä on oma kolmio, erittäin siisti ja tilava ja lyhyen kävelymatkan päässä Lyypekin vanhasta kaupungista. Omistaja oli tosi mukava ja puhui hyvää englantia, jopa niin hyvää, että mieleen tulee ettei hän ehkä olekaan alkuperäinen saksalainen. Majapaikkaa voin siis kerrankin suositella hyvillä mielin!





Lähdettiin pienelle iltakävelylle ja eksyttiin heti pieneen levykauppaan, joka pursuaa käytettyjä lp:itä ja cd:itä. Vain käteinen kelpaa maksuvälineenä, joten joudutaan huomenna palaamaan kauppaan. Osoite on Hansestrasse 31.




Vaikka kaikki kaupat olivat jo kiinni, niin oli toisaalta ihan mukavaa kuljeskella tyhjässä kaupungissa. Kukaan ei tunkenut valokuviin tielle enkä itse pönöttänyt kenenkään edessä. Täytyy käydä huomenna uudestaan muutamassa kiinnostavassa paikassa, kirjoitellaan niistä sitten lisää paremmilla tiedoilla.



 Joitain kuvia kuitenkin nyt tuoreeltaan.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti