torstai 27. kesäkuuta 2013

Lyypekki

Univelkaa oli päässyt kertymään, joten herättiin myöhään ja lähdettiin vasta puolilta päivin liikkeelle asunnolta. Aamupalatarvikkeet jäi illalla hankkimatta, joten nyt mentiin kaupan kautta joen varteen istumaan ja syömään.

Kierreltiin vähän kaupoissa ja mentiin sitten St. Mariens-kirkkoa ihailemaan. Sisäänpääsy on 2€/hlö, joka on hyvin kohtuullinen maksu kirkon ylläpitämisen tukemiseen. Kirkkoa on alettu rakentaa 1200-luvulla ja vuosien sekä tyylisuuntien muuttuessa siitä on tullut goottilaisen rakennustyylin mallikirkko noin seitsemällekymmenelle muulle kirkolle. Sisällä on hyvin mielenkiintoinen astronominen kello, joka on näkemisen arvoinen. Toinen mainitsemisen arvoinen yksityiskohta on vanhat kirkonkellot, jotka vuoden 1942 pommituksessa ovat tipahtaneet alas ja ovat edelleen samalla paikalla, lattia niiden ympäriltä sortuneena.








Päämäärättä kävellen löytyi toinenkin second hand-levykauppa, Woanders (Beckergrube 60/62). Siellä oli isot valikoimat joka tyylin lp- ja cd-levyjä. Ainakin muutama levy jäi miehelle käteen.

Tuumattiin myös, että tunnin kestävä kanavaristeily sopii hyvin meidän aikatauluun ja niinpä hypättiin puolen tunnin välein kulkevaan laivaan. Risteily maksaa 12€/hlö ja on saksaksi opastettu. Laivasta näkee kivasti kaupunkia ja pääsee kiertämään koko saaren ympäri jalkojaan rasittamatta.







Kaiken ohjelman jälkeen piti tietysti syödäkin ja jo kotona olin kaivellut netistä paikallisen panimoravintolan, Brauberger brauerein. Listalla oli perinteisiä pihvi- ja schnitzel-annoksia. Otettiin kerrankin kummatkin samat annokset ja kyllähän ne maistui. Panimon oma olut oli kuulemma hyvää.



Aamulla matka jatkuu pienen Primark-pysähdyksen jälkeen Hollantiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti