keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Hei taas täältä "Turskatie kakkosesta"! Tänään on ollut yksi reissun parhaimpia päiviä, vaikka taivas on edelleen ollut pilvinen eikä aurinkoa ole pahemmin näkynyt. Koska suunniteltu rantalomailu jäi väliin tältäkin päivää, lähdettiin ajelemaan lähistölle Sondervigiin, jossa mainostettiin olevan Tanskan suurimmat hiekkaveistokset. Hienoja Egypti-aiheisia veistoksia olivatkin ympäri maailmaa (myös pari suomalaista naista) olevat ihmiset tänne tulleet tekemään.Veistokset olivat siis jo valmiita, paikalla oli vain muutamia kuvia tekovaiheesta. Hintaa huvilla oli 35 kruunua/aikuinen eli noin 4 euroa.

Parasta oli kuitenkin se, että osuimme kylään päivänä, jolloin paikalliset olivat ulkona myymässä vanhoja tavaroitaan kirpputorilla. Tein mahtavia löytöjä, ainakin omasta mielestäni. Olin koko matkan ajan haikaillut olutlaatikon perään ja päättänytkin ostaa kaupasta muovisen, jossa on myös pullot vaikken olutta juokaan. Eiköhän ne "jonnekin" olisi saanut menemään... Koko ajan mietin, että puinen olisi kyllä hienompi, mutta ei niitä mistään saa. Kirpparilla sitten eräällä pariskunnalla oli kaksikin puista olutlaatikkoa, vihreä Tuborgin ja ruskea Carlsbergin, täynnä tavaraa. Vähän siinä emmin, että onkohan nuo laatikot ollenkaan myynnissä. Rohkaisin sitten mieleni ja onneksi nainen ymmärsi englantiakin sen verran, että kaupat syntyi vihreästä Tuborgin olutlaatikosta 100 kruunulla (n.13€). Toisesta pöydästä bongasin valkean madonna ja lapsi-patsaan. Myyjä halusi selvästikin tavarasta vain eroon ja sain ison patsaan alle 3 eurolla. Pikkumies sai vielä käytetyn Puuha-Pete traktorin ja vanhan lusikan, kun huomattiin, että meillä on kyllä ruokaa mukana, mutta lusikoita ei.

Sondevigiin on siis tästä Hvide Sanden leirintäalueelta matkaa 15 kilometriä ja siitä eteenpäin Ringkobingiin on vielä 9 kilometriä. Käytiin sielläkin kiertelemässä kauppakatuja ja poikettiin ruokakaupasta hakemaan viimeisiä Tanskan tuliaisia. Lapsosten isovanhemmille on luvassa erään pienpanimon eri tuotteita sisältävä laatikko ja tanskalaista suklaata.

Illalla käytiin vielä rannalla keräämässä viimeiset simpukat ja pikkumies syöksyili aaltoihin ihan estoitta. Oltiin kaikki enemmän ja vähemmän hiekassa sen reissun jälkeen.

Huomenna lähdetään vähitellen kotia kohti. Lautta lähtee illalla Frederikshavnista Göteborgiin ja ollaan perillä joskus yöllä. Siihen aikaan ei enää pääse leirintäalueille, joten täytyy katsoa nukutaanko jonkun aikaa jossain 24h huoltoaseman pihassa vai ajellaanko yöllä eteenpäin. Joka tapauksessa luvassa on vielä yksi kokonainen päivä Tukholmassa, jossa todennäköisesti täytyy päästää miehen sisäinen shoppailija irti ja käydä kiertämässä parit levykaupat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti