sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Tanskan matkan suunnittelua

Tänä viikonloppuna ollaan viimein saatu tehtyä reittisuunnitelma Tanskaan suuntautuvalle reissulle. Aiemmin varasin jo Finnlinesin lautan Naantalista Kapellskäriin ja takaisin (380€) ja siihen ne suunnittelut jäikin pitkäksi aikaa.

Voisin laittaa tarkemman suunnitelman myöhemmin, mutta luvassa on pysähdyksiä ainakin Kööpenhaminassa, Odensessa, Saksan puolella Flensburgissa, Hvide Sandessa ja Tukholmassa. Haluamme välttää pelkkää paikasta toiseen ajamista, joten Kööpenhaminassa vietetään kolme yötä kaupunkilomaa ja Hvide Sandessa kolme yötä rantaelämää.

Takaisintulomatkalla säästetään ajettuja kilometrejä ja aikaa tulemalla lautalla Frederikshavnista Göteborgiin. Asuntovaunun kanssa ylitys maksaa 150 euroa, kun mennään yövuorolla. Varauksen tein Stena Linesin omilta sivuilta.

Kööpenhaminan matkaoppaita on ollut hyllyssä jo pari vuotta, viimeinkin ne pääsee käyttöön. Muutamia kiinnostavia kohteita sieltä on löytynytkin; Amalienborgin linna, Tivoli, Carlsbergin panimo, Pieni Merenneito-patsas, Rundetårn ja Nyhavn, josta pääsee kanavaristeilylle. Kaupoista ei vielä sen enempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti